1-2-AJA! KOUVOLAN RAVIKOULU STARTTAA

03.09.2024

 

Kouvolassa on opastettu lapsia ja nuoria poniraviurheilun pariin ravinuorten vapaaehtoisvoimin pyörittämässä poniravikoulussa vuodesta 2005 alkaen. Tänä syksynä ravikoulutoiminta laajenee ja tarjolle tuodaan viikottaiset ajotunnit ja kurssit. Onnistuupa raviradalla myös ponisynttärien järjestäminen!

Ravikoulu tarjoaa mahdollisuuden päästä harrastamaan ja harjoittelemaan ajamista mukavien opetusponien ja hevosten kanssa viikoittain.

Kouvolan ravirata haluaa madaltaa kynnystä raviharrastuksen aloittamiseksi. Ravikoulut ovat olleet erinomaisia väyliä ja siksi tätä halutaan kokeilla myös Kouvolassa. Poniravikoulu on ollut suosittu ja toivomme, että kysyntää voisi riittää myös laajemmin. Toimintaa mielellään kasvatetaan kysynnän mukaan ja visio tulevaisuuteen on aktivoida toimintaa raviradan alueella, kommentoi Kouvolan raviradan toiminnanjohtaja Antti Perttunen.

Ei pelkästään kärryillä istumista

Ravikoulun tunneilla ja kursseilla harjoitellaan hevosten hoitoa, valjastamista, ohjastamista ja muita tallitöitä. Ravikoulun tunnit eivät ole pelkkää ajamista – oma ajokki hoidetaan ennen ja jälkeen harjoitusten. Syyskauden tarjonnassa on ensi alkuun pienryhmä- ja yksityistunteja sekä lasten alkeiskurssi. Pienryhmä- ja yksityistunneilla ohjelmaa suunnitellaan osallistujien mukaan.

- Aloitamme tunnit syyskuussa kahden hevosen ja kahden ponin kanssa. Opetusympäristönä toimii Kouvolan raviradan vierastalli, varikkoalue sekä kavioura. Ravipäivien kerholaisille löytyy puuhaa myös katsomoalueelta, kertovat ohjaajat Laura Reponen ja Viivi Honkimaa.

Aiempaa kokemusta hevosista tai raviurheilusta ei tunneilla tarvita, kiinnostus riittää. Ajovarusteita saa lainaan Ravikoululta. Toki oma kypärä ja turvaliivi kannattaa ottaa mukaan, jos sellaiset löytyvät jo ennestään. Säänmukainen varustus ja innokas mieli ovat hyvät eväät ravikouluun.

Ravikoulun harrastetunnit suosittuja

Ravikoulu on mukana ensimmäistä kertaa myös koululaisille suunnattujen Kouvolan Mallin harrastetuntien järjestäjänä. Hevoset selvästi kiinnostavat, harrastetunneille oli tulijoita saman tien ilmoittautumisen auettua. Ensimmäinen harrasteryhmä kokoontuu keskiviikkona 11. syyskuuta. Harrastetunneilla tutustutaan hevosten ja ponien hoitoon ja käsittelyyn, tallin puuhiin sekä raviurheiluun.

Halukas voi edetä ravikilpailijaksi asti

Lokakuussa Kouvolassa järjestetään myös toivottu poni- eli P-ajolupakurssi, jonka hyväksytysti suoritettuaan lapsi tai nuori voi ohjastaa kilpaa poniravilähdöissä. Kilpaileminen on monille mielekäs lisä poniharrastukseen. Ajolupakurssille voi osallistua aikaisintaan 9-vuotias, ja ponilähdöissä voi ohjastaa aikaisintaan 10-vuotiaana.

- Ajolupakurssia voisi luonnehtia inssiajoksi, missä näytetään, että pystytään toimimaan rataympäristössä ja kilpailutilanteissa ponin kanssa turvallisesti sekä sääntöjä noudattaen, opastaa Honkimaa.

Yhteystiedot Viivi Honkimaa p. 0400 738827, Laura Reponen p. 040 7157375 ravikoulu@kouvolanravirata.com

Toiminnanjohtaja Antti Perttunen p. 040 923 2140, antti.perttunen@kouvolanravirata.com

Ravikoulun kalenteri ja varaus: https://hopoti.com/stable/Kouvolanravikoulu

  Takaisin listaukseen